omoss.jpg

För inte allt för länge sedan, i hjärtat av ett akademiskt blomstrande Lund, bestämde sig två studenter för att göra något nytänkande.

Fram över kullerstenar for de två studenterna. Alltid på språng på väg mot föreläsningar, arbetsmässor och studentikosa fester. Var de än gick återvände de alltid mer berikade. Men, ändå var det något som saknades. Förbryllade över att inte förstå vad som fattades, såg de sig omkring i den skånska regionen.
Inspirerade av Lunds universitets anrika innovationsförmåga, med uppfinningar som ultraljudsdiagnostik och Bluetooth-tekniken i ryggen, bestämde sig de två studenterna för att driva fram en egen uppfinning. Detta blev grunden för Lunicore: en plats för studenter och arbetslivet att nå varandra. Året var 2002, då en behövlig bro blev byggd.

Våra konsultteam

Vi arbetar ofta i tvärvetenskapliga team där studenter från olika utbildningsinriktningar handplockats för att passa projektets karaktär. Möjligheten att blanda olika kompetenser och utbildningar skapar nytänkande lösningar där projektteamet kan analysera problem ur flera infallsvinklar. 

 

Lunicore i siffror

  • 80 av Lunds universitets mest drivna studenter

  • 40 Utbildningsinriktningar representerade 2017

  • 11 000 projekttimmar 2017

Affärsidé

Lunicores affärsidé är att erbjuda kvalificerade och kostnadseffektiva konsulttjänster utförda av studenter vid Lunds universitet.

Mission och vision

Vår mission är att skapa en bro mellan näringslivet och offentlig sektor i södra Sverige och studenter vid Lunds universitet. Vår vision är att få vara med och bidra till ett mer nytänkande och innovativt södra Sverige. 

Vår samarbetspartner

NFC_SkaneNordvast_438x201jpg.jpg