Från studentliv till VD-roll

Att gå direkt från examen till en VD roll är kanske inte den vanliga karriärstrappan, men för Freja var ansvar och ledarskap inget nytt efter att bland annat innehaft den inte så blygsamma titeln Karnevalsgeneral 2018. Sedan årsskiftet är hon alltså ett av Lunicores främsta ansikten utåt, inspiratör, visionär och nätverkare. Varje dag jobbar Freja tillsammans med resten av styrkan för att skapa värde för såväl studenter som Skånes näringsliv. I en intervju med Shortcut berättar Freja mer om sina erfarenheter som ung ledare och de visioner som driver henne och Lunicore framåt.

Läs hela artikeln här

Freja Davidsson Bremborg, VD Lunicore
 

Lunicores medarbetare briljerar i ännu en casetävling

Vi bedömer att stora varumärken, likt Google, har möjlighet och borde agera med sin styrka

Lunicore har en stark tradition av vassa medarbetare på case-scenen. Förra veckan var det dags igen då vår försäljningsansvarige Daniel Zidén och konsult Ludvig Fredholm med team vann LUSEM's casetävling inom ämnet Brand Management. Daniel berättar själv om dagen och teamets approach:

- Caset handlade om huruvida Google skulle göra ett försöka att ta sig in i Kina eller inte med tanke på landets censurlagar, samt efter två tidigare misslyckade försök.

- Vi beömer att stora varumärken, likt Google, har möjlighet och borde agera med sin styrka för att förändra världen till det bättre. Sen är det även 800 miljoner internetanvändare i kina, en marknad man inte kan bortse från. Därför borde Google ge lanseringen ett nytt försök, och med sitt starka varumärke vara en pådrivare i diskussionen kring borttag av censur och liknande lagar.

- Det känns otroligt roligt, vi hade inte anat att det skulle sluta i vinst. Men vi hade ett väldigt bra samarbete i vårt lag som jag verkligen tror lyste igenom under hela presentationen.

Stort grattis, ni inspirerar! Bild och mer info om tävlingen: https://lusem.lu.se/…/google-brand-identity-and-the-chinese…

56661909_2047401065308354_2871771758677983232_n.jpg
 

Lunicore får ny VD

Vid årsskiftet lämnar Lunicores nuvarande Vd Sofie Bergdahl över till efterträdaren Freja D. Bremborg. Med nästan 3 år på Lunicore i bagaget är Sofie den medarbetare som i nuläget varit längst på företaget. Vi tackar Sofie för sin tid och hennes värdefulla insikter, och välkomnar samtidigt varmt Freja till rollen som Vd!

Läs mer om Frejas påstigning här.

Sofie Bergdahl, tidigare VD till vänster och Freja Davidsson Bremborg till höger.

Sofie Bergdahl, tidigare VD till vänster och Freja Davidsson Bremborg till höger.